Blijf op de hoogte van de leukste concerten

Ben jij een muziekfanaat in hart en nieren? Dan wil je natuurlijk goed geïnformeerd worden over de laatste concerten. Tegenwoordig worden er zoveel concerten georganiseerd dat je er gemakkelijk één over het hoofd ziet. Gelukkig zijn er bepaalde manieren om ervoor te zorgen dat de leukste concerten niet ongemerkt aan je voorbijgaan.

Ten eerste is het handig om regelmatig te kijken op de websites van jouw favoriete poppodia en concerthallen. Klik op de agendaoverzichten om te kijken of er binnenkort artiesten optreden die jij goed vindt. Ga je liever gerichter op zoek, omdat je al weet welke musici jij live wilt zien optreden? Dan kun je misschien beter een kijkje nemen op de officiële site van de artiest. Hier vind je tevens informatie over de kaartverkoop voor zijn of haar concerten.

Een ander middel dat je kan helpen om de leukste concerten te vinden is de app Songkick Concerts. Installeer deze onmisbare app op je iPhone 5 en Songkick gaat direct aan de slag. De app scant jouw muziekbestanden om de artiesten in jouw telefoon vervolgens te koppelen aan aankomende concerten. Zo krijg je dus snel een schema te zien met optredens van jouw favoriete artiesten, zonder dat je hier handmatig naar hoeft te zoeken. Je kunt ook een locatie opgeven, zodat Songkick kan zoeken naar concerten in een bepaalde stad.

Een andere leuke app voor op je iPhone 5 is ConcertWall. Met deze app kun je op handige manieren zoeken naar concerten die in jouw omgeving worden gehouden. De concerten waarin je geïnteresseerd bent kun je opslaan in een apart tabblad, dat ook wel de “Wall” wordt genoemd. Ook krijg je aanbevelingen voor concerten op basis van jouw muziekvoorkeuren.

De app vind je op songkick.com.

Laat een reactie achter