Concerten: tips voor een geslaagd avondje uit

Ga jij binnenkort naar een leuk concert? Dan is het slim om een aantal voorbereidingen te treffen, zodat je het optimale uit jouw welverdiende muzikale avond kunt halen.

Zorg er allereerst voor dat je officiële kaarten koopt. Informeer bij de artiest of de locatie van het concert naar betrouwbare voorverkoopadressen. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat je wordt binnengelaten.

Waarschijnlijk ga je naar het concert van één van jouw favoriete artiesten. Dan ken je zijn of haar nummers natuurlijk al uit je hoofd. Is dit niet het geval, dan kun je van tevoren een aantal liedjes beluisteren, zodat je heerlijk kunt meezingen op de bewuste avond. Ga je naar het concert van een singer-songwriter die je nog niet kent? Laat je dan verrassen door niets op te zoeken van deze artiest. Live optredens van dergelijke artiesten brengen emoties vaak beter over dan een cd.

Een concertavond draait natuurlijk niet alleen om muziek. Het liveoptreden dat je bezoekt is meestal onderdeel van een avondje uit. Maak er daarom iets leuks van. Ga bijvoorbeeld van tevoren uit eten en sluit het uitje af met een drankje. Zo kun je nog even napraten over het concert en keer je met een tevreden gevoel terug naar huis.

Als je een concert gaat bezoeken, denk dan ook aan de praktische kant. Welke spullen neem je mee? Wat trek je aan? Natuurlijk wil je er graag leuk uitzien, maar bedenk dat je bij veel concerten twee à drie uur moet staan. Kies daarom voor schoenen die comfortabel zitten. Bepaal ook van tevoren waar je jouw geld en kaartjes wilt bewaren. Het is raadzaam om een veilige plek te kiezen waar je toch gemakkelijk bij kunt. Als je alles in je broekzak stopt, kies dan bij voorkeur voor een zak met een rits.

Vind je het leuk om van tevoren vast meer te weten over het concert dat je gaat bezoeken? In dat geval kun je op eenvoudige wijze contact maken met andere concertbezoekers op de speciale Hyves-pagina voor concertgangers. Hier vind je tevens informatie over concerten: concertgangers.hyves.nl.

Laat een reactie achter