Handige apps voor concertliefhebbers

Chatten met vrienden, muziek luisteren en het spelen van je favoriete avonturenspelletjes; zaken die je waarschijnlijk regelmatig doet met je smartphone. Maar wist je dat er voor de concertliefhebber ook vele handige apps beschikbaar zijn? Zo blijf je bijvoorbeeld op de hoogte van je favoriete artiesten, kom je in contact met andere fans en is het mogelijk om samen een concert te herbeleven.

Een aanrader is bijvoorbeeld de app ‘Songkick Concerts‘. Deze houdt bij wanneer je favoriete artiesten in de buurt optreden, en stuurt je hier vervolgens een melding van. Op deze manier ben je er snel bij, en kun je kaartjes bemachtigen voordat deze uitverkocht zijn. Je favoriete artiesten importeer je eenvoudig via je Last.fm-profiel of Itunes-bibliotheek. Geef aan welke steden je wilt volgen, en de app houdt je vervolgens op de hoogte.

Ben je op een druk concert? Dan kan het vinden van je vrienden tussen de menigte soms een ware opgave zijn. Gelukkig is voor dit probleem de app ‘Friend Finder’ in het leven geroepen. Met deze app is het mogelijk om aan te geven waar je je bevindt in het publiek, zodat anderen je makkelijk kunnen vinden.

Verbinden met artiesten en andere fans, hier draait het bij de app ‘Crowdstream’ om. Zo is het mogelijk om op het concert dat je bezoekt, je foto’s en video’s te delen met de andere bezoekers. Crowdstream verzamelt deze vervolgens, en zet ze in een overzicht. Een mooie manier om samen nog even na te genieten van een concert. Daarnaast houdt de app je ook nog eens op de hoogte van alle aankomende concerten van je favoriete artiesten, en kun je hiermee in contact komen met andere fans.

Op zoek naar meer handige concert-apps? De website Hypebot somde er zes voor je op.

Laat een reactie achter