Koop je kaarten voor concerten veilig online

Concertkaarten online kopen is wel zo gemakkelijk. Je kunt de kaartjes bestellen vanuit je comfortabele bureaustoel en je bent verzekerd van een plekje bij het concert dat je graag wilt bezoeken. Helaas is er veel onduidelijkheid over de veiligheid van online kaarten kopen. Daarom bij deze overzichtelijke informatie omtrent het online aanschaffen van concertkaartjes.

De meeste mensen maken zich zorgen over het betalingsproces. Als je de juiste kanalen opzoekt en voorbereidingen treft, is dit gelukkig niet nodig. Allereerst is het altijd verstandig om te zorgen voor een goede beveiliging van je computer. Bovendien is het raadzaam om aankopen te doen over een beveiligde verbinding. Vermijd daarom open netwerken wanneer je dergelijke handelingen verricht. Tenslotte moet je ervan verzekerd zijn dat je jouw toegangsbewijzen koopt bij een officieel voorverkoopadres. Informatie over voorverkoopadressen kun je vinden op de site van de artiest of bij de concertlocatie. Tref je deze basismaatregelen, dan kun je met een gerust hart online concertkaarten kopen. De websites van officiële voorverkoopadressen zorgen namelijk nog eens voor een extra beveiliging wanneer jij via iDeal of met je creditcard betaalt. Je kunt er dus van uitgaan dat jouw persoonlijke informatie veilig is.

Let er wel op dat het e-ticket dat je vervolgens ontvangt slechts één keer wordt uitgeprint. Stuur dit ticket aan niemand door, want voor e-tickets geldt dat de eerste persoon die bij de concertlocatie aankomt met het betreffende ticket, wordt binnengelaten. Heb jij het ticket aangeschaft, maar kom je later dan degene die heeft gefraudeerd? Dan is hier helaas niets meer aan te doen. Bewaar het e-ticket daarom goed en deel het met niemand. Zo weet je zeker dat je kunt genieten van de muzikale avond waar jij voor hebt betaald.

Bron: ticketsenconcertkaarten.nl

Laat een reactie achter