Tickets kopen

In je leukste outfit kom je aan bij een grote concerthal waar jouw favoriete artiest een geweldig optreden verzorgt. Je staat te popelen om naar binnen te gaan en een drankje te bestellen, om vervolgens te genieten van een heerlijke avond vol muziek. Niets kan jouw zorgvuldig geplande uitje meer verpesten. Totdat een beveiliger je de toegang weigert omdat jouw kaartjes vervalst blijken te zijn. Met een vermaning en een lege portemonnee keer je teleurgesteld terug naar huis.

Dit scenario is de nachtmerrie van iedere concertganger en kan een leuke avond op slag bederven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat dit gebeurt. Als je een goed onderscheid weet te maken tussen echt en nep, zal je niet in de hierboven geschetste situatie terecht komen. Maar hoe kun je het kaf van het koren scheiden?

Als je een bepaald concert wilt bezoeken, is het verstandig om eerst de officiële website van de artiest te raadplegen of langs te gaan bij de locatie waar het evenement wordt gehouden. Ook op de site van de organisator kun je vaak terecht voor kaarten. Koop je jouw toegangsbewijzen via dergelijke bronnen, dan weet je zeker dat jouw kaarten geldig zijn. Bovendien betaal je zo nooit teveel voor een kaartje. De afgelopen tijd is het doorverkopen van concertkaarten tegen woekerprijzen namelijk ook steeds populairder geworden.

Bovengenoemde bronnen kunnen je tevens informeren over officiële voorverkoopadressen. Soms zijn dit muziekwinkels of sigarenzaken. Heeft de artiest, het theater, de concerthal of de organisator bevestigd dat de plek waar jij je kaartje koopt een voorverkoopadres is? Dan kun je hier met een gerust hart terecht. Ticket Service Nederland is een voorbeeld van een betrouwbaar voorverkoopadres. Voor meer informatie kun je op de website kijken.

 

Bron: weetwaarjekoopt.nl & ticketmaster.nl