Ticketing - Waarom is er een wachtlijst?

concerten

Ticketing - Waarom is er een wachtlijst?

wachtlijst

Ticketing - Waarom is er een wachtlijst?

Bands en artiesten die duizenden fans hebben, weten hoe belangrijk het is om een lange wachtlijst te hebben. Dit geldt vooral wanneer tickets snel uitverkocht zijn. In dit scenario moet de band harder werken om tickets te verkopen, terwijl de fans moeten wachten. In dit scenario hebben de bands en artiesten niet het voordeel van de goedkoopste tickets op de markt, maar eerder van de tickets met de minste beschikbare tickets. Gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem die door artiesten en bands kunnen worden toegepast, waardoor problemen met de kaartverkoop kunnen worden voorkomen.

Concerten gaan snel in de uitverkoop zodra de tickets in de verkoop gaan. Dit betekent dat bands en artiesten, ongeacht hoeveel kaarten er binnen een bepaald tijdsbestek zijn uitverkocht, over hun wachtlijst heen moeten zien te komen. Als een aankomende show uitverkocht raakt, zullen de meeste automatisch de wachtlijst tickets naar voren schuiven, zodat klanten de mogelijkheid hebben om op een wachtlijst voor tickets te komen. Soms, als er nog extra tickets beschikbaar zijn (via Re: Sell of de promotor), zullen bands en artiesten tickets reserveren alleen voor de mensen op hun wachtlijst. In beide gevallen moeten ticketkopers wachten op tickets voor een uitverkochte show.

Wachtlijsten maken het voor consumenten moeilijk om tickets te kopen tegen de meest redelijke prijzen. Zolang er kaartjes op de markt zijn, moet een band of artiest zich inspannen om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen kaartjes te kopen. In plaats van te wachten op een derde partij agent of agentschap, kiezen veel bands en artiesten ervoor om alle ticketaanvragen zelf af te handelen. In dit geval, in plaats van te vertrouwen op agenten, zullen ze gewoon contact opnemen met elke potentiële ticketkoper, en het proces van het kopen van tickets uitleggen, inclusief hun plaats op de wachtlijst. Zolang er tickets beschikbaar zijn via andere kanalen, is er geen noodzaak voor een band of artiest om zijn toevlucht te nemen tot acts als Ticketmaster om een sterke fanbase te behouden en hun fanbase uit te breiden; in feite, hoe meer tickets ze verkopen hoe beter.

Tags
Populair
img
Ticketing - Waarom is er een wachtlijst?
img
Treinwachtlijst - Is er een garantie?
img
Wat is een concert?
img
Kennismaking met de podiumkunsten
img
Staat uw kind op een wachtlijst?
Trending